Kommande aktiviteter

Detta är de föreningsaktiviteter som för närvarande är planerade. Detaljer om respektive evenemang läggs till så fort de fastställts. Även icke-medlemmar är välkomna att delta i aktiviteterna.

Observera att ändringar av planeringen kan förekomma, och att aktiviteter kan ställas in om för få har föranmält sig. Eventuella ändringar annonseras här, på forumet och om möjligt i Färdskrivaren. Vid inställd aktivitet meddelas alla som har föranmält sig.

SvOf-medlem som inte deltagit i någon tidigare utfärd medföljer kostnadsfritt på sin första SvOf-utfärd. Detta avser själva bussresan och täcker inte ev. tillkommande utgifter för mat/fika, inträde till museer el.dyl.

Årsmöte 2020

Viktig information (uppdaterad 16 april): Den mötesplanering för den 16 maj som meddelats tidigare är inte längre aktuell. Med hänsyn till medlemmarnas hälsa, och i samråd med revisorerna, väljer styrelsen att senarelägga mötet till dess att det kan hållas under någorlunda normala former. Troligt är att det nya datumet blir efter sommaren, såvida situationen inte återgår till det normala mycket snart.

Vi ber våra medlemmar att regelbundet titta efter ny information på vår hemsida https://omnibuss.se eller forumet https://forum.omnibuss.se. Anmäl gärna din e-postadress till per.tyreso@telia.com för att få de senaste uppdateringarna via mejl. Vid frågor kan styrelsen nås på info@svof.se.

Andra föreningars aktiviteter

SvOf:s prissättning gäller inte för aktiviteter här nedanför. Vid frågor, kontakta den förening som nämns i rubriken för respektive aktivitet.

LTF: Extra LTF-utfärd 17 aug med bl a självkörande buss

Den 17 aug är det hösttidtabell och premiär för en ny busslinje 175 Akalla-Stora torget (=nya Barkarbystaden) med självkörande buss, på delvis egen ”banvall” s k BRT-linje (Bus Rapid Transit) Samtidigt införs en ny ringlinje 552H och 552V och nuvarande busslinje 549 med självkörande buss läggs ner. Vid Barkarby stn pågår intressanta förberedelser för ny tunnelbana, ny pendeltågsutgång och ny bussterminal.

LTF vill alltid vara med på premiärdagen, men väljer sovmorgon-tid och ”dagens lunch före kl 14”-tid (utan trängsel)

Avresa Stockholm city tåg mot Bålsta kl 11.41 6:e dörren framifrån

Ank Jakobsberg kl 12.02

Lin 552V avg Jakobsberg 12.07 (reservplan vid försening finnes)(ny ringlinje)

Ank Stora torget 12.25

Därefter tittar vi på nya självkörande bussen och åker ett varv ev uppdelat på flera turer om vi är många

Sedan lin 559 fr Stora torget 13.15

Ank Barkarby stn 13.25

Lunch 13.30-14.10

Tittar på nybyggnad vid stationen och hemresa åter city före kl 15

Frivillig anmälan till anders.wettemark@bredband.net tel 070-593 74 63

LTF: SÖNDAGEN DEN 23 AUGUSTI kl. 13.00 Studiebesök på Folk & Trädgårdsmuseet i Tungelsta. Ordföranden i Föreningen Folk och Trädgård i Tungelsta berättar om järnvägens betydelse för samhällets uppkomst och trädgårdsodlingens historia. Palle Lindblom från Stockholm Nynäs Järnvägars kamratförening, inbjuden att berätta lite om själva Nynäsbanan, Vi tittar även på det fina stationshuset och på vägen dit o hem (från tågfönstret) den nya stadsdelen Vega i Haninge kommun. På museet finns böcker om järnvägen att bläddra i och några bilder.
Resväg: Från Stockholm City mot Nynäshamn avgång kl. 12.16, reseledare Anders Wettemark (med LTF-skylt) åker i första vagnsenheten 6:e dörren framifrån, Förhandsanmälan (uppge även påstigningsstation) till anders.wettemark@bredband.net eller tel. 070-593 7463, senast 21 augusti, efteranmälan möjlig.

LTF: FREDAGEN DEN 4 SEPTEMBER preliminärt kl. 17.00 Efter jobbet med styrelsemöte Lokal och exakt tidpunkt meddelas senare. Förhandsanmälan till anders.wettemark@bredband.net eller tel. 070-593 7463, senast 2 september, efteranmälan möjlig.

LTF: FREDAGEN DEN 18 SEPTEMBER kl 10.30, Uppskjuten banvallspromenad längs med historiska spårvägslinje 10 Hornstull (vändslinga Högalid) – Slussen (”ångspårvägen”) med efterföljande sen lunch. Samling vid T Hornstull uppgång Hornstull utanför spärrlinjen, Guider; Stellan Gustafsson och Hans Eriksson. Förhandsanmälan till anders.wettemark@bredband.net eller tel. 070-593 7463, senast 16 september, efteranmälan möjlig.